Usein kysyttyä

Miten saan Digi-Karjalaisen käyttööni?

Voinko lukea Digi-Karjalaista ilmaiseksi?

Digi-Karjalainen latautuu sovellukseen hitaasti tai ei lainkaan. Onko vika Karjalaisen palvelussa vai vain omassa laitteessani? Mitä teen?

Kirjautuminen ei onnistu, vaikka minulla on voimassaoleva tilaus ja käyttäjätunnus ja salasana ovat oikein. Mitä teen?

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen?

Digi-Karjalainen ei toimi Samsung-tabletilla. Mitä teen?

Digi-Karjalainen ei toimi iPadilla. Mitä teen?

Voinko lukea Digi-Karjalaista puhelimellani?

Milloin päivän lehti julkaistaan digilehtenä?

Miten lataan sovelluksen tablettiini?

Voiko joku muu käyttää tunnuksiani?

Kuinka voin lukea arkistosta vanhoja lehtiä?

Miten ostan irtonumeron?

Miten saan Digi-Karjalaisen käyttööni?

Tietokoneen selaimella ja sovelluksilla käytettävä Digi-Karjalainen kuuluu kaikkiin Karjalaisen tilauksiin. Uudet asiakkaat voivat tilata Karjalaisen täältä. Jos sinulla on jo Karjalaisen tilaus, voit luoda tunnukset täällä. Rekisteröintiin tarvitaan asiakasnumero, joka löytyy tilauslaskusta tai kestotilaajan etukortista. Asiakasnumeron voi myös tilata täältä löytyvällä lomakkeella. Lukemisen voi aloittaa vasta, kun käyttäjätunnus ja salasana on luotu.

Karjalaisen tunnuksilla voi kirjautua tablettisovelluksiin ja verkon näköislehteen, joka löytyy Karjalaisen etusivulta yläpalkista kohdasta "Näköislehti". Karjalaisen sovellus löytyy älypuhelinten ja tablettien sovelluskaupoista hakusanalla "karjalainen". Sovellus toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmillä kaikissa yleisimmissä tableteissa ja puhelimissa.

Voinko lukea Digi-Karjalaista maksutta?

Digi-Karjalainen on osa Karjalaisen tilausta, eikä sitä voi lukea ilman henkilökohtaisia tunnuksia. Jos talouteesi tulee Karjalainen paperilehtenä, voit ottaa tunnukset käyttöösi lisämaksutta. Käytön aloittamisesta on kerrottu edellisen kysymyksen vastauksessa.

Digi-Karjalainen latautuu sovellukseen hitaasti tai ei lainkaan. Mitä teen?

Joskus sovelluksissa saattaa esiintyä Karjalaisen palveluun, ladattuun sovellukseen tai käytettyyn yhteyteen liittyviä ongelmia.

Tarkista ensin nettiyhteytesi toimivuus. Palvelu toimii parhaiten hyvissä, kiinteään verkkoon yhteydessä olevissa langattomissa WIFI-verkoissa sekä 4G-liittymillä.

Jos sovellus lopettaa toimimisen, ensimmäiseksi kannattaa poistaa sovellus laitteesta ja ladata se uudestaan. Sovelluksen poistamiseen löydät ohjeen laitteen mukana tulleista ohjeista. Sovellus tallentaa jokaisen ladatun lehden laitteeseen, joten sovelluksen muisti voi täyttyä siten, että se hidastaa laitteen käyttöä. Poistamalla sovelluksen muisti tyhjenee.

Jos kirjautuessa salasana ja käyttäjätunnus ovat varmasti oikein, syy ongelmiin liittyy useimmiten joko tilaukseen tai koko Karjalaisen palveluun. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Kirjautuminen ei onnistu, vaikka minulla on voimassaoleva tilaus ja käyttäjätunnus ja salasana ovat oikein. Mitä teen?

Jos kirjautuessa salasana ja käyttäjätunnus ovat oikein ja tilaus on voimassa, syy ongelmiin liittyy todennäköisesti koko Karjalaisen palveluun. Koko palvelua koskevissa häiriötilanteissa tiedotamme asiasta Karjalaisen verkkosivuilla, Facebookissa sekä Twitterissä. Jos näissä kanavissa emme ole tiedottaneet ongelmasta, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Joissakin tilanteissa laitteiden automaattinen täydennys lisää sähköpostiosoitteen käyttäjätunnukseksi automaattisesti. Huomioi tällöin, että tunnuksen perään ei tule ylimääräistä välilyöntiä.

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen?

Uuden salasanan voi pyytää kirjautumissivulta löytyvästä linkistä tai suoraan täältä.

Digi-Karjalainen ei toimi Samsung-tabletilla tai jollain muulla Android-laitteella. Mitä teen?

Tarkista ensin nettiyhteytesi toimivuus. Palvelu toimii parhaiten hyvissä, kiinteään verkkoon yhteydessä olevissa langattomissa WIFI-verkoissa sekä 4G-liittymillä. Jos sovellus lopettaa toimimisen, ensimmäiseksi kannattaa poistaa sovellus laitteesta ja ladata se uudestaan Play-kaupasta. Sovelluksen voit poistaa useimmista Android-laitteista Play-kaupan ohjeiden mukaan:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus

2. Valitse Sovellukset tai Sovellusten hallinta.

3. Kosketa Karjalaisen sovellusta. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle, jos et näe sovellusta.

4. Kosketa Poista tai Poista sovellus.

Sovelluksen uudelleenasentaminen Play-kaupan ohjeiden mukaan:

1. Avaa Play Kauppa -sovellus .

2. Koska oikean yläkulman valikkokuvaketta ja valitse Omat sovellukset ja pelit > Kaikki.

3. Kosketa sovellusta, jonka haluat asentaa uudelleen.

4. Valitse Asenna tai Salli.

Sovellus tallentaa jokaisen ladatun lehden laitteeseen, joten sovelluksen muisti voi täyttyä siten, että se hidastaa laitteen käyttöä. Poistamalla sovelluksen muisti tyhjenee. Jos kirjautuessa salasana ja käyttäjätunnus ovat varmasti oikein, syy ongelmiin liittyy useimmiten joko tilaukseen tai koko Karjalaisen palveluun. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Digi-Karjalainen ei toimi iPadilla. Mitä teen?

Tarkista ensin nettiyhteytesi toimivuus. Palvelu toimii parhaiten hyvissä, kiinteään verkkoon yhteydessä olevissa langattomissa WIFI-verkoissa sekä 4G-liittymillä. Jos sovellus lopettaa toimimisen, ensimmäiseksi kannattaa poistaa sovellus laitteesta ja ladata se uudestaan AppStore-kaupasta. Sovellus tallentaa jokaisen ladatun lehden laitteeseen, joten sovelluksen muisti voi täyttyä siten, että se hidastaa laitteen käyttöä. Poistamalla sovelluksen muisti tyhjenee.

Jos kirjautuessa salasana ja käyttäjätunnus ovat varmasti oikein, syy ongelmiin liittyy useimmiten joko tilaukseen tai koko Karjalaisen palveluun. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Voinko lukea Digi-Karjalaista puhelimellani?

Kyllä voit. Karjalaisen sovellus on ladattavissa yleisimmille tableteille ja puhelimille, jotka käyttävät iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää. Jos sovellus löytyy puhelimen sovelluskaupasta, se on ladattavissa laitteeseen. Windows-puhelimien ja tablettien sovellustuki lopetettiin toukokuussa 2017.

Digi-Karjalaista käytetään kuukaudessa yli 200 erilaisella kannettavalla laitteella.

Milloin päivän lehti julkaistaan digilehtenä?

Näköislehti on luettavissa aamulla viimeistään klo 4.00, jos lehti on valmistunut normaalisti.

Miten lataan sovelluksen tablettiini?

Kaikkien laitteiden sovelluskaupat vaativat, että laitteeseen on kytketty laitteen vaatima Google- tai Apple-tili. Jos olet jo ladannut joskus sovelluksia laitteeseen, laitteessa on tarvittava tili.

Android-laitteet (mm. Samsung, Huawei, Lenovo, Sony):

1. Avaa sovelluskauppa Google Play Kauppa .

2. Kirjoita hakukenttään 'karjalainen' ja valitse hakutuloksista Karjalaisen punamustalla logolla varustettu sovellus.

3. Kosketa Asenna.

4. Seuraa tulevia ohjeita ja anna sovellukselle sen vaatimat käyttöoikeudet.

5. Karjalaisen kuvake  on päätynyt puhelimesi sovelluslistaukseen ja työpöydälle.

6. Avaa sovellus.

iPad ja iPhone:

1. Avaa sovelluskauppa App Store.

2. Kirjoita hakukenttään 'karjalainen' ja valitse hakutuloksista Karjalaisen punamustalla logolla varustettu sovellus.

3. Kosketa Hae.

4. Seuraa tulevia ohjeita ja anna sovellukselle sen vaatimat käyttöoikeudet.

5. Karjalaisen kuvake  on päätynyt puhelimeesi sen työpöydälle.

6. Avaa sovellus.

Ensimmäisellä kerralla laite pyytää sinulta tilaukseesi liittyviä tunnuksia. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen tunnukset säilyvät laitteen muistissa ja voit lukea aina tuoreimmat uutiset ja lehden ilman kirjautumista niin kauan, kun tilaus on voimassa.

Voiko joku muu käyttää tunnuksiani?

Karjalaisen tunnukset ovat tilaajakohtaiset, joten tunnusta ei saa antaa muiden kuin samassa taloudessa asuvien käyttöön. Digi-Karjalaista voi käyttää yhdellä käyttäjätunnuksella samanaikaisesti viidellä laitteella. On syytä muistaa, että tunnuksilla pääsee muuttamaan tilaustietoja ja tarkastamaan tilaajan henkilökohtaisia tietoja.

Kuinka voin lukea arkistosta vanhoja lehtiä?

Vanhoihin lehtiin pääsee käsiksi sovelluksen aloitussivulta kohdasta "ARKISTO" ja verkkoselaimessa sivun oikeanpuoleisen yläkulman Arkisto -kuvakkeesta tai Edelliset numerot -kohdan alta löytyvästä SIIRRY ARKISTOIHIN -linkistä. Lehdet on luettavissa ilmestymispäivää edeltävän kahden viikon ajalta. Kaiku-digiarkiston sisältävissä tilauksissa on luettavissa Karjalaisen kaikki lehdet vuodesta 1874 lähtien.

Miten ostan irtonumeron?

Karjalaisen näköislehden irtonumeroita ei ole tällä hetkellä myynnissä.

Eikö ongelma selvinnyt? Ota yhteyttä palautelomakkeella.

Päivitetty 15.2.2019 "Kuinka voin lukea arkistosta vanhoja lehtiä?"
Päivitetty 20.3.2018