Ajankohtaista

Osallistu painetun lehden ja digisisältöjen lukemistutkimukseen!

Arvoisa Karjalaisen lukija,

Teemme Tampereen yliopistossa tutkimusta siitä, miten Karjalaisen lukijat lukevat painettua sanomalehteään ja sen verkkosisältöjä. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää paremmin, miten journalismi voisi palvella yleisöään. Tutkimuksen rahoittaa Helsingin Sanomain säätiö.

Tutkimus perustuu lukijahaastatteluihin, ja haemme parhaillaan 15 osallistujaa Karjalaisen levikkialueelta. Palkkioksi osallistumisestaan kukin haastateltava saa lehdeltä syksyisen tuotepaketin, joka sisältää muun muassa tuubihuivin ja heijastinliivin.

Tutkimushaastattelut toteutetaan 2–3 vaiheessa tulevan syksyn aikana, ja yksi haastattelu kestää noin tunnin. Tutkimuksessa käsitellään eri tavoin haastateltavan mediakäyttöä sekä erityisesti heidän tapaansa lukea sanomalehteä ja/tai uutisia verkossa. Tutkimukseen osallistumista ei estä se, että lukee lehteä vain painettuna tai vain verkosta.

Haastattelut toteutetaan koronavirustilanteen takia etäyhteydellä joko videopalaveripalvelu Zoomissa tai Teamsissa. Tätä varten tutkimukseen osallistuvilla pitäisi olla käytössään luotettava laajakaistayhteys. Haastattelut toteutetaan osallistujille sopivina ajankohtina, joten haastatteluja voidaan tehdä tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Haastatteluaineistoa käsitellään anonyymisti eikä sitä luovuteta ulkopuolisille. Osallistujien henkilöllisyys jää vain tutkijoiden tietoon. Tutkimuksen tuloksia julkistetaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tiedejulkaisuissa, minkä lisäksi niistä raportoidaan tutkimuksessa mukana oleville lehdille.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, laita sähköpostia tutkija Liisa Ovaskalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Mikäli sinulla on kysyttävää tutkimushankkeesta, voit ottaa yhteyttä Liisa Ovaskaan myös puhelimitse numeroon 050 5979432.

Ystävällisin tutkimusterveisin,

Liisa Ovaska, tutkija, COMET

Heikki Heikkilä, journalistiikan apulaisprofessori

Heikki Hellman, tiedotusopin dosentti